Gå till navigation Gå till innehåll

VIDEOSERIE SAMLINGSPROJEKTET – MONTERING AV VERKET ESSENCE MED PILAR DE BURGOS

KiN_web banner_220916_MN_01.jpg

Varför samlar museer och vad består konstsamlingen på Konstmuseet i Norr av? Samlingsarbetet innefattar en rad processer och personer och för att visa er hur arbetet kan gå till har vi producerat en serie filmer, där ni får följa med bakom kulisserna och ta del av arbetet med vår växande samtidskonstsamling.

MONTERING AV KONSTVERKET ESSENCE MED KONSTNÄREN PILAR DE BURGOS

Följ konstnären Pilar de Burgos i monteringen av hennes verk “Essence” som är en del av Konstmuseet i Norss samling. Dokumentation av verken i samlingen görs med hjälp av konstnärsintervjuer, men det skapas också underlag för själva verket. När ett verk införlivas i en museisamling genomförs dokumentation utifrån de fysiska aspekterna av verket, dess skick och dimensioner.

“Essence” består av skärvor av en spegel som placeras i en hög tillsammans med en text i vinyl som placeras på väggen. I och med att det är ett verk som består av många, olika små delar dokumenterar vi processen när verket installeras så att det också för framtida visningar går att göra i linje med konstnärens vision och avsikt.