Gå till navigation Gå till innehåll

SAMLANDE I NORRBOTTEN

SoV-Anders-Kristensson_web.jpg

I projektet Samlande i Norrbotten, som är en del av utställningen Samla & visa, skapar Anders Kristensson en serie dokumenterande fotografier om samlare och samlingar i Norrbotten.

Arbetet med projektet visas i våra digitala kanaler och de färdiga fotografierna ställs ut på Aurora kultur & kongress i Kiruna under perioden 30 juli–31 augusti 2021. Läs mer om utställningen och hur du förbokar ditt besök här.

”Genom livet pågår ett samlande, av vänner, bohag och saker och ting som är viktiga för oss. Det ska bli spännande att träffa människor i Norrbotten som samlar, och försöka förmedla berättelserna som samlingarna bär på. Kanske finns ett inslag av längtan inbyggt i varje samling genom de minnen som är länkade till samlingens ting?”

OM KONSTNÄREN

Anders Kristensson är utbildad vid Fotohögskolan i Göteborg 1987–1990 och bosatt i Malmö. Han har arbetat som fotograf i 30 år. Intresset för Norrbottens människor och landskapet nedanför fjällgränsen väcktes under en månadslång porträttresa i länet 1992. Efter resan har han återvänt regelbundet till Norrbotten för att göra reportage om skogen, lantbruket, gruvorna och människorna i glesbygden.

FÖLJ PROJEKTET DIGITALT

Facebook: @samlaochvisa
Instagram: @samla.och.visa