Gå till navigation Gå till innehåll

ÖPPEN WORKSHOP – MINI-MUSEUM

KiN-webbanner-barn-workshop-220411JJ-2.jpeg

Museer har alltid sysslat med att dela upp föremål i kategorier och att visa upp dem för människor – så att vi bättre ska kunna förstå oss själva och vår omvärld. Om hur det arbetet ser ut för ett museum för samtidskonst handlar den pågående utställningen Samla & visa på Konstmuseet i Norr.

I den öppna verkstaden i museets pedagogiska del Plats för Skapande har vi låtit oss inspireras av museernas sätt att ordna och kategorisera föremål. I den öppna workshopen uppmuntrar vi nämligen våra besökare att skapa ett mini-museum – om sig själva!

Vilka föremål hade du valt ut till museet som handlar om just dig? Skulle du vilja visa upp föremål som hade med dina intressen att göra, eller saker som representerar dina vänner och andra personer som är viktiga för dig?

Mallarna vi har gjort till workshopen har 9 avdelningar. Dem kan du fylla med saker som representerar olika delar av din personlighet, det finns också böcker och tidningar där man kan leta efter bilder som kan illustrera just de delarna. Genom att klippa ut och klistra fast bilderna i mallen använder man en teknik som kallas kollage – men man kan såklart också rita eller måla direkt i mallen i stället! För att visa och berätta för andra besökare vad museet om en själv innehåller kan man också skriva små beskrivningar eller förklaringar om vad de olika delarna symboliserar eller handlar om.

Om du vill göra övningen hemma finns mallen att skriva ut här nedanför! Bläddra i böcker och tidningar som finns till hands för att hitta bilder som passar, eller rita och måla det du tycker skulle finnas i museet om just dig.

Ladda ner mallen här.

Konstmuseet i Norrs Plats för skapande hittar du på våning 0,5 i Kristallen.