Gå till navigation Gå till innehåll

ÖPPEN VERKSTAD: SKAPA FRAMTIDSDJUR FÖR SAMLA & VISA

KiN_web-banner_workshop_220829_MN.jpeg

Som en del av programmet under invigningsdagarna bjuder Konstmuseet i Norr in till en öppen verkstad där du får skapa din egen framtidsvarelse till utställningen Samla & visa.  

Utställningen Samla & visa börjar gå mot sitt slut och den första konstnären att montera ned sitt verk var Anastasia Savinova. Hennes installation We Swim in One Water / Act IV, Ocean Blue bestod av varelser som Savinova föreställde sig kan finnas i framtiden, när naturen har utnyttjat allt skräp som människor lämnat efter sig för att göra det till nya djur, växter och mineraler.

Delar ur Savinovas installation ingår nu i Konstmuseet i Norrs samling och har packats ned i magasinet. Den blå, akvarieliknande delen som verket fanns i står därmed tom och vi vill nu bjuda in våra besökare att skapa varelser som kan flytta in på museet under den sista utställningsveckan.

I verkstaden har du tillgång till ett liknande material som Savinova har använt sig av och möjlighet att skapa dina egna framtidsdjur till utställningen Samla & visa!
 

FÖR VEM?


Workshoppen riktar sig till besökare i alla åldrar.

NÄR & VAR?


Öppen workshop fredag 2/9 och söndag 4/9 i Plats för Skapande på våning 0,5 i Konstmuseet i Norr i Kristallen.

VÄLKOMMEN!