Gå till navigation Gå till innehåll

FIRA INVIGNINGEN AV NYA KIRUNA MED OSS!

KiN-webbanner-invigning-av-NKC-2560x1440px-220829JJ.jpg

Under invigningen av nya Kiruna centrum de första dagarna i september har Konstmuseet i Norr utökade öppettider. Vi finns i Kristallen mitt i nya centrum och bjuder på ett spännande program!

TRÄFFA KONSTNÄRER

  • På fredag den 2 september och lördag den 3 september har du möjlighet att träffa konstnärsduon Karin Keisu & Josse Thuresson som visar sin utställning Friktionens språk yttras inifrån. En unik möjlighet att få en inblick i konstnärernas egna tankar om verken och kanske få ett nytt perspektiv på språkets betydelse, skönhetsideal och marginalitet.
    Tider: Fredag: 16.00 och 17.00, lördag: varje heltimme.

  • Konstnären Roger Metto, född i Kiruna, besöker konstmuseet under invigningsdagarna och berättar om sina verk som ingår i utställningen Samla & visa.

ÖPPEN VERKSTAD

På fredag den 2 september och söndag den 4 september anordnar vi en öppen verkstad i Plats för skapande med aktiviteter inspirerade av Anastasia Savinovas installation We Swim in One Water / act IV, ocean blue.

Under workshoppen får du skapa din egen framtidsvarelse som sedan ställs ut i utställningen Samla & visa. Workshoppen riktar sig till besökare i alla åldrar. Mer information finns att läsa här. 

GUIDADE VISNINGAR

På torsdag, fredag och lördag erbjuder vi även ordinarie visningar av våra två pågående utställningar Friktionens språk yttras inifrån och Samla & visa. Tider meddelas här på hemsidan inom kort.

ÖPPETTIDER

Torsdag 1 september: kl. 10.00–20.00
Fredag 2 september: kl. 10.00–18.00
Lördag 3 september: kl. 10.00–16.00
Söndag 4 september: kl. 12.00–16.00

VARMT VÄLKOMMEN!