Gå till navigation Gå till innehåll

digital workshop – vi målar om kiruna!

Kyrkan_web.jpg

Utställningen Kiruna Forever undersöker stadsomvandlingen genom fem samtidskonstverk skapade av konstnärer från Norrbotten, Sápmi och övriga världen. Vi visar staden som var, staden som är, staden som kunde ha blivit och staden som kommer att bli.

I vår pedagogiska avdelning Plats för Skapande, har vi låtit besökare göra sin egen version av en av våra mest älskade byggnader – Kiruna kyrka som ritades av Gustaf Wickman och invigdes 1912. Många känner igen kyrkan på dess röda färg, men från början var man faktiskt inte helt överens om vilken färg kyrkan skulle ha.

Genom att själva färglägga, utsmycka och föreställa oss byggnader i Kiruna kan vi se vår omgivning på nya sätt och återupptäcka dem – och kanske också bearbeta den stora förändring som nu pågår. Övningen har visat sig vara populär både hos barn och vuxna – som lek eller som avslappning!

Nu har vi lagt upp fler bilder på Kirunabyggnader som kan färgläggas. Skriv gärna ut bilderna och färglägg hemma nu när museet håller stängt för besökare.

Länk: Ladda ner bilderna som en zipfil.