Gå till navigation Gå till innehåll

KALLE HAMM & BAND OF WEEDS – LIVEKONSERT PÅ KONSTMUSEET

KiN_IVPU_Band of Weeds_digital_MN_181121_site.jpg

Som en del av utställningen I väntan på utrotningen presenterar Konstmuseet i Norr en konsert med Band of Weeds fredagen den 10 december kl. 18.30. Fri entré med begränsat antal platser.

Ljudkollektivet Band of Weeds är baserat i Finland och består av Kalle Hamm, Olli Aarni, Lauri Ainala och Hermanni Keko. De uppträder med något så unikt som ljudmaterial inspelat från växter. Med sin elektroniska musik ifrågasätter Band of Weeds antropo- och zoocentriska världsbilder och antagandet om att växter är stumma och känslolösa varelser.

Vi är mycket glada att presentera en spännande konsert på Konstmuseet i Norr där samtidskonst möter musik och tolkar aktuella frågor om klimat och miljö. För alla som undrat om växterna har ett språk finns nu möjlighet att få svaret!

Under evenemanget som har fri entré serveras alkoholfri prosecco och smörgåsar. Efter konserten finns möjlighet att delta i en guidad tur av aktuella utställningar. Kiruna Lokaltrafiks bussar går tur och retur från Kirunas gamla centrum till Konstmuseet i Norr i Kristallen. 

BAND OF WEEDS

Band of Weeds grundades 2015 av Kalle Hamm och Dzamil Kamanger. Till en början som ett konceptuellt band som existerade endast på papper men som utvecklades till ett riktigt band som ger livekonserter och spelar in skivor. 

Tekniken för att spela in ljudmaterial från växter bygger på metoder för att mäta växters elektriska ledningsförmåga som utvecklades av den sovjetiske botanikern Ivan Gunar. Joniserad vätska rinner genom växtvävnaderna och förändringarna i deras elektromagnetiska fält kan omvandlas till ljudområdet som uppfattas av det mänskliga örat – växternas musik!

PRAKTISK INFORMATION

Till evenemanget accepteras max 80 besökare. Ingen föranmälan krävs men först till kvarn gäller. Covidbevis krävs ej. Konserten sker i rymliga lokaler i konstmuseet där det finns goda möjligheter att hålla avstånd. I lokalen finns handsprit. Munskydd är inget krav men det är fritt fram att använda det om man vill.

I VÄNTAN PÅ UTROTNINGEN

Utställningen I väntan på utrotningen med Kalle Hamm på Konstmuseet i Norr pågår till och med den 9 januari 2022. Läs mer om utställningen här.

KONTAKTPERSON

Hampus Bergander
Curator/producent
073-025 38 73
hampus@konstmuseetinorr.se