Gå till navigation Gå till innehåll

WORKSHOP FÖR DIG SOM ÄR 16–25: ARTSCAPE 2022 KIRUNA

KiN-Artscape-Kiruna-web.jpg

Vem får göra konst och vem får synas i staden? Under gatukonstfestivalen ARTSCAPE 2022 KIRUNA bjuds du som är mellan 16–25 in till en workshop för att vara med och skapa ett av Kirunas nya offentliga konstverk.

WORKSHOP

Vem: Du som är 16–25 år.
När:
Lördagen den 20 augusti, kl. 10.00
Var: Konstmuseet i Norr, Kristallen, Stadshustorget 1, Kiruna
Hur: Under workshopen kommer du att få skapa en personlig del av ett större konstverk baserat på ett eget minne från Kiruna. Verket bygger på att varje deltagare får en större träskiva att skapa sin egen tolkning på. Vi har färg, penslar och pennor. Ni får såklart vara fler på varje skiva om du vill arbeta med en vän.

Workshopen är öppen från kl. 10.00. Genomgång med konstnären görs kl. 10.00 och 13.00. Ta med en kompis och dyk upp, lunch is on us!

Anmäl dig via länken:  www.artscape.se/dinstad

Sessionen leds av Johan Björn och Kim Granberg, arkitekter, graffitimålare och designers som med rötter inom urbankonstscenen formar nya sätt att röra sig och se på omgivningen.

www.instagram.com/muralarkitektur/

www.instagram.com/graffitidesigner/

Workshopen genomförs i samarbete med Konstmuseet i Norr och med stöd av LKAB och Allmänna Arvsfonden.

ARTSCAPE

Den ideella organisationen Artscape föddes i Malmö 2014 och är Skandinaviens ledande aktör inom urban samtidskonst. Artscape vill inspirera människor och främja offentlig konst för alla. Organisationen arbetar hela tiden med nya spännande projekt som ska utforska gatukonstens möjligheter i den moderna stadsmiljön. Artscape handlar om social hållbarhet, jämlikhet och kulturell mångfald. Och förstås stor konst! https://artscape.se/

KONTAKT

Tor Hedendahl, grundare Artscape,  073 619 73 67,  tor@artscape.se
Daniel Wakeham, grundare Artscape, 073 683 99 22, daniel@artscape.se