Gå till navigation Gå till innehåll

Konstmuseet i Norr söker producent

Som producent på Konstmuseet i Norr kommer du att arbeta med konstmuseets utställnings-, projekt- och programverksamhet som sträcker sig ut i Norrbottens län.

Konstmuseet i Norr, Norrbottens länskonstmuseum, har en länsövergripande utställnings- och projektverksamhet med bas i Kristallen, Kiruna.

Konstmuseet visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barentsområdet som geografisk utgångspunkt för det konstnärliga innehållet stimuleras kreativitet och fritt tänkande, skapas debatt och görs konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet. Utöver samtida konstutställningar arrangeras en varierad programverksamhet och kreativa aktiviteter med konsten som utgångspunkt. Konstmuseet i Norr är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun.

Arbetsuppgifter

Uppdragets kärna som producent är att planera och samordna utställningar, projekt och produktioner inom den konstnärliga verksamheten, i nära samarbete inom den egna organisationen samt med nätverk och leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med planering, genomförande och utveckling av utställningsverksamhet, länsövergripande projekt samt programverksamhet i Konstmuseet i Norrs lokaler i Kristallen, Kiruna, och i hela Norrbottens län.

Producenten samordnar processer kring tidsplaner, logistik, projektbudget, dokumentation och utvärdering. Frågor såsom in- och utlån, transporter, försäkringar, museisäkerhet och upphovsrättsfrågor ingår också i uppdraget. Även administrativa uppgifter ingår.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning inom det aktuella området samt kvalificerad erfarenhet inom kulturproduktion.

Vi söker dig som har god organisationsförmåga och erfarenhet av samverkansprojekt. Du är strukturerad, lyhörd, lösningsorienterad och har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, planeringsförmåga och förmåga att arbeta med flera aktiviteter parallellt. Du jobbar i nära samarbete internt och externt och är bra på att koordinera både ditt eget och andras arbete. Du kan hantera variation i både arbetsuppgifter och arbetsbelastning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en mångkulturell arbetsplats med jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid med 6 månaders provanställning.

Placeringsort Kiruna.

Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare också arbeta med värdskap vilket bl. a innebär att guida publik i vårt museum och arbeta med detta kan komma att ske även på kvällar och helger.

Kollektivavtal finns.

Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande.

Kontakt/frågor

Frågor kan ställas till länskonstmuseichef Selma Green, tel. 073-025 67 08, selma@konstmuseetinorr.se.
Fack: Vision direkt, tel. 0771 44 00 00.
Ansökan skickas per e-post till info@konstmuseetinorr.se.

Sista ansökningsdag är 2019-07-15.