Gå till navigation Gå till innehåll

Konstmuseet i Norr söker pedagog

Som pedagog på Konstmuseet i Norr kommer du att arbeta med konstmuseets utställnings-, projekt- och programverksamhet som sträcker sig ut i Norrbottens län.

Konstmuseet i Norr, Norrbottens länskonstmuseum, har en länsövergripande utställnings- och projektverksamhet med bas i Kristallen, Kiruna.

Konstmuseet visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barentsområdet som geografisk utgångspunkt för det konstnärliga innehållet stimuleras kreativitet och fritt tänkande, skapas debatt och görs konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet. Utöver samtida konstutställningar arrangeras en varierad programverksamhet och kreativa aktiviteter med konsten som utgångspunkt. Konstmuseet i Norr är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun.

Arbetsuppgifter

Uppgiftens kärna är ansvar för planering, genomförande och utveckling av Konstmuseet i Norrs pedagogiska och publikinriktad verksamhet. Uppdraget är att förmedla och utvidga det konstnärliga innehållet samt att engagera publiken i museets verksamhet. I verksamheten ingår ett brett utbud av pedagogisk verksamhet och i uppdraget ingår visningar och delaktighet i museets värdskap. Pedagogen arbetar i nära samarbete internt och externt och fungerar som handledare till konstmuseets utställningsvärdar. Att vidareutveckla samarbete lokalt och regionalt samt att bygga upp och förstärka nätverk är en viktig del av uppdraget.

Konstmuseet i Norrs verksamhet riktas till den breda publiken med särskild fokus på barn och unga. Tillgänglighetstänkandet genomsyrar all verksamhet. Den pedagogiska och programverksamhet riktas till ett flertal målgrupper, både vana och nya museibesökare. Att arbeta för och med publiken är väsentligt.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning inom samtidskonst eller konstpedagogik. Vi söker dig som är kreativ och drivs av viljan att engagera besökaren i mötet med konsten. Du har goda samarbetskunskaper och är van vid att arbeta vid projekt. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, planeringsförmåga och förmåga att arbeta med flera aktiviteter parallellt. Erfarenhet av att planera och leda workshops samt att tala inför publik/grupper är meriterande.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har även goda språkkunskaper och kunskaper i nationella minoritetsspråken är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi strävar efter en mångkulturell arbetsplats med jämn könsfördelning.

Tillsvidareanställning heltid med 6 månaders provanställning.

Placeringsort Kiruna.

Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare också arbeta med värdskap vilket bl. a innebär att guida publik i vårt museum och arbeta med detta kan komma att ske även på kvällar och helger.

Kollektivavtal finns.

Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande.

Kontakt/frågor

Frågor kan ställas till länskonstmuseichef Selma Green, tel. 073-025 67 08, selma@konstmuseetinorr.se.
Fack: Vision direkt, tel. 0771 44 00 00.
Ansökan skickas per e-post till info@konstmuseetinorr.se.

Sista ansökningsdag är 2019-07-15.