Gå till navigation Gå till innehåll

Pressmeddelande 21.07.22: Konstmuseet öppnar igen den 17 augusti

KonstmuseetiNorr.jpg

Konstmuseet i Norr öppnar åter för besökare den 17 augusti

Det är med stor glädje som vi nu kan välkomna besökare till konstmuseet igen. Konstmuseet i Norr har varit stängt i 280 dagar, sedan november.

Under perioden som museet har varit stängt med anledning av coronaviruset har problematiken med läckage i lokalerna blivit löst. Vi öppnar stegvis med nya utställningar och i månadsskiftet september/oktober kommer hela museet att vara öppet igen. Vi ser fram emot en aktiv höst på Konstmuseet i Norr! Länskonstmuseichef Selma Green är väldigt nöjd med utvecklingen.

– Det känns naturligtvis helt underbart att kunna öppna konstmuseet för publik igen efter den tuffa tid som varit. Vi har planerat ett helt fantastiskt program till hösten och hoppas att våra besökare tar emot det med samma entusiasm som de har deltagit i vårt digitala utbud. Vi har saknat besökarna och det gläder oss att det snart igen är möjligt med möten mellan betraktare och konstverk.

Välkommen till utställningen Samla & visa


Just nu pågår utställningen Samla & Visa som undersöker samlandets betydelser och funktioner genom att utgå från konstmuseets uppdrag som permanent och bevarande institution i en föränderlig tid. Utställningen ger en inblick i de utmaningar som ett museum för samtidskonst möter i sitt arbete och diskuterar hur, vad och varför museer samlar och visar. Utställningen har pågått digitalt sedan mars men nu har vi för första gången möjlighet att välkomna publiken att uppleva utställningen på plats i Kristallen.

Ett presskit om Samla & visa finns att hämta på vår hemsida: https://konstmuseetinorr.se/om-oss/kontakt/press/

Nya öppettider


På publikens begäran har vi justerat våra öppettider:

Tisdag–fredag: 10–16
Lördag–söndag: 12–16
Första torsdagen i varje månad: 10–20

Kontaktperson Konstmuseet i Norr


Selma Green
Länskonstmuseichef
selma@konstmuseetinorr.se
073-025 67 08

Kontaktperson Samla & visa


Elin Ranestål
Curator/producent
elin@konstmuseetinorr.se
073-028 34 57

Ladda ner pressmeddelandet som PDF