Gå till navigation Gå till innehåll

Pressmeddelande 20.07.09: Konstmuseet i Norr öppnar igen

KonstmuseetiNorr.jpg

Den 21 juli öppnar Konstmuseet i Norr med den efterlängtade utställningen Kiruna Forever. Utställningen genomförs i samarbete med ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design i Stockholm, och undersöker stadsomvandlingen genom både arkivmaterial och nyproducerade konstverk av konstnärer från Norrbotten, Sápmi, Norden och övriga världen.

Konstnärerna är Norrakollektivet (Anja Örn, Fanny Carinasdotter, Tomas Örn), New Mineral Collective (Emilija Škarnulytė, Tanya Busse), Territorial Agency (Ann-Sofi Rönnskog, John Palmesino), Iwan Baan, Anne Dessing och Michiel van Iersel samt Joar Nango.

– När det nu är möjligt att öppna konstmuseet igen känns det väldigt bra att vi har kunnat omplanera Kiruna Forever så att den visas för besökare, Kirunabor och hemvändare, säger länskonstmuseichef Selma Green.

Efter att ha varit stängt på grund av coronapandemin öppnar Konstmuseet i Norr nu på två av de fyra våningarna då fastighetsägaren Kiruna kommun konstaterat att reparationsarbete i lokalerna behöver göras. Samtidigt som Kiruna Forever skulle utställningen Röster från Arktis visas men den har man tvingats ställa in på grund av inläckande vatten på de två övre våningsplanen.

– Det skulle ha varit en väldigt fin utställning och det är jättetråkigt att den ställs in, men vi måste också acceptera verkligheten och att vår hyresvärd behöver tid för att åtgärda problemen med byggnaden, avslutar Selma Green. 

Presskit med information om utställningen Kiruna Forever och pressvisningen av denna kommer innan öppnandet. Information om åtgärder som minskar risken för smittspridning av covid-19 kommer att publiceras på hemsidan.

Kontaktperson Konstmuseet i Norr
Selma Green, länskonstmuseichef
Tel: 073-025 67 08
selma@konstmuseetinorr.se

Länk till pressbild: https://konstmuseetinorr.se/om-oss/kontakt/press/

Kontaktperson Kiruna Forever
Victoria Harnesk, projektledare Kiruna Forever
Tel: 070-223 56 10
victoria@konstmuseetinorr.se

För frågor om reparationsarbete i Kristallen hänvisar vi till Kiruna kommun (Gert Mörtvik).

Allmänna kommunikationsfrågor:
kommunikation@konstmuseetinorr.se

Ladda ner pressmeddelandet som PDF.