Gå till navigation Gå till innehåll

Pressmeddelande 20.11.11: Konstmuseet i Norr har stängt för besök sedan 10 november

KonstmuseetiNorr.jpg

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Region Norrbottens skärpta allmänna råd kring coronaviruset i Norrbotten stänger Konstmuseet i Norr för besök. Vi håller stängt tills vidare och följer noggrant utvecklingen.

Konstmuseet i Norr har tagit beslut att stänga museet för besök från tisdag den 10 november. Detta på grund av att museet är en turistverksamhet som delar byggnad med Kiruna kommunförvaltning. Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänheten att avstå från besök till bland annat museer. Även om människor inte möts tätt på museet är stängningen en säkerhetsåtgärd för att minska risken att coronaviruset sprids bland kommunens anställda, vilket skulle kunna påverka samhällsfunktionerna.

– Det är viktigt för Konstmuseet i Norr att värna om våra konstnärer, samarbetspartners och medarbetare samt om våra anställda, och bära vårt samhällsansvar. Vi vill säkerställa kontinuitet av våra verksamheter. Vi vill minimera risken för att få in och sprida vidare coronaviruset, säger länskonstmuseichef Selma Green.

Konstmuseet i Norr kommer under perioden då museet är stängt att fortsätta verksamheten digitalt. Eventet Kiruna Forever – från idé till färdig utställning kommer att genomföras och filmas den 12 november, fast då utan publik. Den digitala utställningen för ungdomar, Norrbotten Forever, genomförs enligt planering. Avsikten är att öppna museet för besökare innan jul, men det avgörs av kommande rekommendationer från myndigheterna.

Kontaktperson:
Axel Malmström, koordinator
070-269 52 20
axel@konstmuseetinorr.se

Ladda ner pressmeddelandet som PDF.