Gå till navigation Gå till innehåll

Besöksinformation

KiN-web-banner-juli-2021.jpg

Tisdagen den 17 augusti 2021 öppnar Konstmuseet i Norr för besökare igen.

Det är med stor glädje som vi nu kan välkomna besökare till konstmuseet igen. Konstmuseet i Norr har varit stängt i 280 dagar, sedan november. Under perioden som museet har varit stängt med anledning av coronaviruset är problematiken med läckage i lokalerna löst.

Vi öppnar stegvis med nya utställningar och i månadsskiftet september/oktober kommer hela museet att vara öppet igen. Vi ser fram emot en aktiv höst på Konstmuseet i Norr!

Välkommen till utställningen Samla & visa


Just nu pågår utställningen Samla & Visa som undersöker samlandets betydelser och funktioner genom att utgå från konstmuseets uppdrag som permanent och bevarande institution i en föränderlig tid. Utställningen ger en inblick i de utmaningar som ett museum för samtidskonst möter i sitt arbete och diskuterar hur, vad och varför museer samlar och visar.

Du kan läsa mer om Samla & visa här

Läs mer om höstens spännande utställningsutbud och program på vår hemsida och följ oss i sociala medier för fler nyheter och aktiviteter.

Nya öppettider


På publikens begäran har vi justerat våra öppettider: 

Måndag: Stängt
Tisdag–fredag: 10–16
Lördag–söndag: 12–16 
Första torsdagen i varje månad: 10–20

Försiktighetsåtgärder – läs detta inför besöket


Vi har anpassat verksamheten för att göra ditt besök så tryggt och säkert som möjligt.

Håll avstånd


Konstmuseet erbjuder generösa ytor som gör det lätt att ge varandra utrymme. Vi har också skyltar som påminner om vikten av att hålla avstånd.

Iaktta god handhygien


Iaktta god handhygien genom att tvätta händerna ofta. Det finns handdesinfektion på flera platser i våra lokaler.

Guidade visningar och program är pausade


Guidade visningar och aktiviteter i Plats för skapande är inställda tills vidare. 

Stanna hemma vid minsta symptom


Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka konstmuseet. Om du känner dig sjuk, även vid små sjukdomssymptom, vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Vi följer utvecklingen noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida och kanaler i sociala medier.