Gå till navigation Gå till innehåll

NORRBOTTEN FOREVER – DIGITAL UTSTÄLLNING FÖR UNGDOMAR

KF_Norrbotten forever_web.jpg

Konstmuseet i Norr välkomnar ungdomar i åldrarna 14–19 år bosatta i Norrbotten att bidra med tolkningar eller berättelser om platser i den digitala konstutställningen Norrbotten Forever Open Call 2020 som öppnar den 1 november. 

I Kiruna pågår just nu en av de största stadsomvandlingarna i Sveriges historia. I utställningen Kiruna Forever på Konstmuseet i Norr tolkar fem samtidskonstnärer och konstnärsgrupper Kiruna som plats och den förändring som vi nu är mitt uppe i. Stadsomvandlingen innebär ju inte bara att hus rivs eller flyttas på. Den påverkar också våra känslor, tankar och minnen.

Med utställningen Norrbotten Forever vill Konstmuseet i Norr uppmuntra ungdomar i Norrbotten att ta tillvara på den underliga tid vi befinner oss i, för att med hjälp av konstnärliga uttryckssätt berätta om och tolka platser och dess förändring.

Berätta om en plats som betyder något för dig

Den digitala utställningen Norrbotten Forever utgår från de teman och frågeställningar som Kiruna Forever uppmärksammar och välkomnar dig som är ung i Norrbotten att bidra med dina egna tolkningar eller berättelser om platser. Det behöver inte vara platser som försvinner eller förändras, eller ens finns i närheten av där du befinner dig just nu, men platser som på något sätt har med dig att göra och den du är. 

Berätta om en plats som är dig nära, fysiskt eller i tankarna. Tillsammans kan vi skapa ett helt nytt landskap där vi minns och berättar om platser som har betytt något för oss, eller kanske föreställer oss alternativa platser.

Så här medverkar du i utställningen

För att medverka behöver du vara mellan 14–19 år och bosatt i Norrbotten.

Resten är upp till dig! Måla eller rita, fotografera eller filma, skulptera, gör en installation, dansa, gör ett ljudverk… vi sätter inga gränser för hur ditt konstverk kan se ut – bara vi kan visa upp det på något sätt i vår digitala utställning. Projektet handlar om just platser men det utspelar sig inte på någon faktisk plats utan sker helt digitalt utan några fysiska möten.

Uppdatering: Du kan medverka i utställningen och skicka in ditt bidrag till oss under hela utställningsperioden från och med idag till den 28 februari 2021.

Mejla ditt färdiga konstverk till norrbottenforever@konstmuseetinorr.se. Märk mejlet BIDRAG. Bifoga en kort beskrivning av konstverket och platsen som är inspirationen bakom samt, om du vill, en liten text om vem du är och var du bor som vi kan presentera i samband med den digitala utställningen. Det går bra att medverka anonymt under pseudonym, meddela då detta när du skickar in ditt konstverk till oss.

Beroende på hur ditt konstverk ser ut behöver vi foton eller videoklipp av verket och vi kan komma att kontakta dig om vi behöver mer material eller har frågor om hur vi på bästa sätt visar ditt konstverk i vår digitala utställning.

Vi ser fram emot ditt konstverk!

NORRBOTTEN FOREVER I KORTHET

Öppen för: Ungdomar 14–19 år som är bosatta i Norrbotten.
Konstverk mejlas till: norrbottenforever@konstmuseetinorr.se
Sista datum för att medverka:
28 februari 2021
Utställningen öppnar: 1 november
Instagram: @norrbotten.forever

Ladda ner PDF och läs mer om Norrbotten Forever: länk till PDF