Gå till navigation Gå till innehåll

Ledig tjänst: Projektansvarig

KonstmuseetiNorr.jpg

Konstmuseet i Norr söker en projektansvarig med kunskaper inom samtidskonst och musealt samlingsarbete

Konstmuseet i Norr, som slog upp sina dörrar i november 2018, är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya lokaler i Kirunas nya stadskärna. Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samtidskonst i en spännande omgivning med ett litet och trevligt team som stöd i dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektansvarig kommer du främst arbeta med vår samlingspolicy i form av planering, research, verkställande samt rapportering av samlingsprojektet. Projektet leds av ett team sakkunniga inom vår organisation.

Tjänsten innefattar hantering av samlingsregister samt dokumentation av samlingen. Utöver detta ingår nyproduktioner och inköp i samlingen i arbetsuppgifterna, så väl som administrativt samlingsarbete, inklusive avtal. Samlingsprojektet har även fokus på förmedling av och kommunikation om samlingen.

Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare dessutom arbeta med den övriga verksamheten, inklusive värdskap och öppethåll. Detta kan äga rum på kvällar och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Utbildning inom konstvetenskap, museer och kulturarv eller annan relevant utbildningsbakgrund på högskolenivå.
  • Uttrycker dig väl i svenska i både tal och skrift.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete eller utbildning inom samtidskonsten är meriterande.
  • Behärskar du något av de följande språken anses även detta vara meriterande: norska, finska, ryska, meänkieli/tornedalsfinska eller något av de samiska språken.

För att lyckas i tjänsten som projektansvarig behöver du vara lösningsorienterad, organiserad och självständig då du förväntas driva projekt på egen hand, från planeringsfas till uppföljning. Vidare förutsätter tjänsten att du har en god samarbetsförmåga då det förekommer samarbete med externa aktörer och intressenter. Du är väl insatt i samtidskonst och har kreativa visioner och idéer kring samlingsarbetet och känner dig bekväm med musealt samlingsarbete.

Vi värdesätter erfarenhet av att skriva texter av olika slag, kännedom om intervju- och dokumentationsprocesser samt intresse för och kunskaper om att förmedla samtidskonsten.

Om oss

Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Allmän visstidsanställning på heltid.
  • Anställningstid: 2022-03-01 till 2022-12-31.
  • Placeringsort: Kiruna. Tjänsten förutsätter emellertid rörlighet inom hela Norrbottens län.
  • Kollektivavtal: BÖK 20 – Besöksnäring och kulturarv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande digitalt i februari.

Kontakt/frågor

Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta länskonstmuseichef Selma Green, antingen på telefon: 073-025 67 08 eller via mail: selma@konstmuseetinorr.se

Ansökan, innehållandes både personligt brev och CV, skickas per e-post till rekrytering@konstmuseetinorr.se.

Märk rubrikraden med ”projektansvarig”.

Sista ansökningsdag är 2022-02-13. 

Konstmuseet i Norr har valt kanaler för att annonsera om de lediga jobben och avvisar ytterligare kontakter från annonssäljare.