Gå till navigation Gå till innehåll

Ledig tjänst: Producent

KonstmuseetiNorr.jpg

Producent med kunskaper inom samtidskonst sökes till Konstmuseet i Norr!

Konstmuseet i Norr, som slog upp sina dörrar i november 2018, är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya lokaler i Kirunas nya stadskärna. Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samtidskonst i en spännande omgivning med ett litet och trevligt team som stöd i dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en visstidsanställd producent för att förstärka vårt team med arbete med utställningar och konstprojekt. I rollen som producent arbetar du främst med utställningar i våra lokaler men även med konstnärlig verksamhet i Norrbottens län. Du kommer även att arbeta med det pedagogiska och publika programmet och digitala produktioner.

Arbetsuppgifterna innefattar kommunikationsplanering samt kontakt och samarbete med externa leverantörer. Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare arbeta med administration, värdskap och öppethåll. Detta kan ske på kvällar och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen inom konstvetenskap, museer och kulturarv och/eller curating, eller är på ditt sista år av utbildningen

  • kan visa dokumenterad erfarenhet av, eller utbildning inom, publikinriktad erfarenhet är meriterande

  • har nätverk inom branschen

För att lyckas i tjänsten krävs att du är produktiv, organiserad och självgående. Vidare behöver du vara flexibel och lösningsorienterad när du ställs inför nya arbetsuppgifter och situationer. Du förväntas kunna driva projekt på egen hand samt arbeta med flera projekt samtidigt.

Du är väl insatt i samtidskonst och har visioner och idéer kring förmedling av det konstnärliga innehållet till våra målgrupper och intressenter. Vidare förutsätter tjänsten att du har en mycket god samarbetsförmåga, både internt och externt.

Om oss

Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: allmän visstidsanställning på heltid

  • Anställningstid: 2022-03-01–2022-12-31

  • Placeringsort: Kiruna. Tjänsten kräver emellertid rörlighet inom hela Norrbottens län då arbetet kan behöva ske vid olika uppdragsorter inom länet.

  • Kollektivavtal: BÖK 20 – Besöksnäring och kulturarv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande digitalt i februari.

Kontakt/frågor

Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta länskonstmuseichef Selma Green, antingen på telefon: 073-025 67 08 eller via mail: selma@konstmuseetinorr.se

Ansökan, innehållandes både personligt brev och CV, skickas per e-post till rekrytering@konstmuseetinorr.se.

Märk rubrikraden med ”producent”.

Sista ansökningsdag är 2022-02-13. 

Konstmuseet i Norr har valt kanaler för att annonsera om det lediga jobbet och avvisar ytterligare kontakter från annonssäljare.