Gå till navigation Gå till innehåll

Ledig tjänst: Museivärd

KonstmuseetiNorr.jpg

Nu söker vi museivärdar till Konstmuseet i Norr.

Konstmuseet i Norrs värdar är de första representanterna för museet som besökare möter. Värdar sköter också öppethållande av museets lokaler och utställningar i Kristallen, särskilt under helger. De guidar även besökare i utställningarna och hjälper till med det praktiska arbetet under programaktiviteter och evenemang. 

Vi söker därför dig som är utåtriktad, självgående, lösningsorienterad och som kan sätta besökarens upplevelse i fokus. Du uppskattar att arbeta med människor och har inga problem med att prata inför stora och små grupper av varierande sammansättning. Du har lätt att lära dig och ta till dig ny information. Du värnar om att besökare ska trivas på konstmuseet och bidrar på ett självständigt sätt till att göra besöket informativt och trevligt.

Språkkunskaper värderas högt, särskilt inom de nationella minoritetsspråken. Erfarenhet av eller utbildning i att guida grupper räknas som ett plus, samt erfarenhet av att arbeta med barn och unga eller inom serviceyrken.

Vi introducerar dig till Konstmuseet i Norrs verksamhet och aktuella utställningar, ingen tidigare erfarenhet inom museal eller annan konstverksamhet krävs. Du kommer även att få en introduktion till respektive projekt och publikevenemang för att kunna bemöta besökarna på bästa möjliga sätt. 

Anställningen är en allmän visstidsanställning (ca 4 månader fr o m de aktuella utställningars öppningsdatum) på deltid med varierande arbetstider. Arbetstiden uppskattas till omkring 25 timmar per månad. Timlön är 127,94 kr, OB-tillägg tillkommer. En stor del av arbetet sker under kvällar och helger, arbetsskift under röda dagar förekommer också.

Vi strävar efter en mångkulturell arbetsplats med jämn könsfördelning. 

MER INFORMATION & ansökan

Frågor om anställningsvillkor och avtal kan ställas till länskonstmuseichef Selma Green, tel. 073-025 67 08, selma@konstmuseetinorr.se  

Frågor om arbetsbeskrivning besvaras av curator och utställningsproducent Elin Ranestål, elin@konstmuseetinorr.se

Ansökan skickas per e-post till rekrytering@konstmuseetinorr.se

Vi tar emot ansökningar löpande.

 

OM KONSTMUSEET I NORR

Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.