Gå till navigation Gå till innehåll

Konstmuseet i Norr söker museichef

KonstmuseetiNorr.jpg

Konstmuseet i Norr, Norrbottens länskonstmuseum, är ett ungt museum i Kiruna med uppdrag att samla och visa samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst. För fortsatt utveckling av verksamheten söker vi nu en erfaren ledare med god förankring inom konstvärlden. 

Beskrivning

Konstmuseet i Norr är beläget i stadshuset Kristallen i Kirunas nya centrum och bedriver programverksamhet i hela Norrbotten. Museet har som mål och syfte att

  • väcka intresse för och sprida kunskap om konst i Norrbottens län
  • bidra till en utveckling inom svensk samtidskonst genom att producera nya konstprojekt med bas i Norrbotten
  • genom pedagogiska insatser stärka intresset och kunskapen om konstbegreppet hos barn och unga i samband med de konstprojekt som genomförs.

Arbetsuppgifter

Museet arbetar med Barentsregionen som geografisk utgångspunkt för utbud och samverkan. Med detta fokus är museet, med dig som företrädare, i aktiv dialog med andra konstinstitutioner och aktörer inom konstsektorn i länet och regionen.

Till din hjälp har du en grupp om för närvarande tre medarbetare som tillsammans ansvarar för curating, utställnings- och programverksamhet samt uppbyggnad av museets konstsamling. Du kommer att vara såväl strategiskt som praktiskt engagerad i museets olika verksamheter.

I din roll är du underställd en förbundsdirektion bestående av sex ledamöter, vilka utses av Kiruna kommun och Region Norrbotten. 

Kravprofil

Vi söker dig som är väl insatt i kultur- och konstvärlden och har goda kunskaper om samtidskonst. Du har erfarenhet av utställningsproduktion, gärna inom museiverksamhet eller motsvarande.

Som person är du kommunikativ och har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. 

Du är en vitsordad chef och ledare och ditt chefskap ska ha inneburit ansvar för såväl personal som ekonomi. God förmåga att organisera, strukturera och prioritera är viktiga egenskaper för rollen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor.

Du har en relevant akademisk examen, exempelvis inom konstvetenskap, curating eller jämförbart.

Kontakt

Roger Suup, direktionens ordförande, e-post: roger.suup@kiruna.se, tel: 070-626 14 55,

eller

Ann-Sofie Rosenberg på Accord Executive Search AB, den konsult vi arbetar med i denna rekrytering, e-post: annsofie.rosenberg@accordgroup.se, tel: 070-633 76 76.

Så söker du

Din ansökan skickar du senast den 23 mars till annsofie.rosenberg@accordgroup.se. Märk din ansökan Konstmuseet i Norr.

Ladda ner platsannonsen som PDF.

Välkommen!