Gå till navigation Gå till innehåll

Ekonomisk administratör, heltid

Giron Sámi Teáhter och Kin, Konstmuseet i norr, söker en ekonomisk administratör, som är ansvarig för den ekonomiska förvaltningen av de två kulturinstitutionerna som båda är belägna i Kiruna. Vi tänker oss att administratören arbetar fasta veckodagar på varje institution och arbetar då nära den fasta personalen. Tjänstens omfattning är 100 %, med 50% vid varje institution.

Arbetsuppgifterna utgörs av:

  • Löpande bokföring
  • Lönehantering
  • Fakturering
  • Bistå med budgetuppföljning och rapporter till styrelsen
  • Förekommande administrativa arbetsuppgifter
  • Bistår vid utarbetande av projektrelaterade ansökningar av externa medel samt rapportering av projektmedel

Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet från yrkeslivet eller att du på annat sätt skaffat dig motsvarande meriter. Dessutom är erfarenhet från eller kunskap om småskaliga kulturinstitutioner inom offentlig sektor en fördel.

Din personlighet är att du gillar ordning och reda och att du även kan bidra till att skapa just det. Du är drivande och kan ställa krav på din omgivning på ett positivt sätt. Vi söker dig som finner det stimulerande att ta fram rutiner och arbetssätt som fungerar för dig och för verksamheten i stort. Du har datorvana.

Som person är du positiv, noggrann och serviceinriktad samt har förmåga att hålla många bollar i luften. Vi tror att du motiveras av att arbeta självständigt i en organisation där dina arbetsinsatser gör skillnad. Tjänsten innebär många kontakter, både interna och externa, därför förutsätter vi att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta och skapa en god stämning i en organisation där vi trivs och har roligt. Kunskaper i engelska krävs medan kompetens inom samiskt språk och kultur är meriterande.

Om oss

Giron Sámi Teáhter är det samiska folkets teater och en angelägenhet för hela Sverige. Teatern har egen scen, lokaler och administration i Kiruna. Giron Sámi Teáhters uppdrag är att bedriva professionell scenkonst med den samiska kulturen och identiteten som grund genom att lyfta samhällsaktuella frågor och främja de samiska språken genom scenkonst.

Giron Sámi Teáhter är en viktig arena för samisk scenkonst. De olika produktionerna riktar sig till barn, ungdomar, vuxna och äldre. Teatern har en repertoar där publiken kan ta del av föreställningar utifrån sitt eget modersmål och sina språkkunskaper. Det innebär att samiska språk och svenska används som scenspråk. Alla teaterns föreställningar turnerar i det samiska traditionella bosättningsområdet Sápmi samt i övriga delar av Norden.

Kin, Konstmuseet i norr, ]är Norrbottens länskonstmuseum för samtida konst. Museet samlar och visar samtidskonst med en mångfald av konstnärliga uttryck, medier och praktiker med Barentsregionen som geografisk utgångspunkt. Verksamheten äger dels rum i de fysiska museilokalerna i stadshuset Kristallen i Kiruna, dels genom länsövergripande utställnings- och projektverksamhet för att tillgängliggöra och samtala om konst i region Norrbottens fjorton kommuner.

Utöver utställningar och andra typer av konstprojekt arbetar Kin intensivt med förmedling med hjärtat i Konstverkstan i Kristallen och i ett rikt utbud av visningar, workshops och andra aktiviteter. Kin ger besökaren nya upplevelser, kunskaper och perspektiv på omvärlden och stimulerar fritt tänkande, skapar debatt och gör konsten till en angelägen röst i det offentliga och demokratiska samtalet.

  • Sista ansökningsdag 13 december, 2023
  • Anställningsintervjuerna äger rum 19 december
  • Arbetsstart 8 januari 2024 eller så snart som möjligt därefter

Sänd ansökan med CV och anvisning till referenspersoner till raija@samiteahter.org Vid frågor kontakta teaterchef Åsa Simma, tel. 070-270 5770, asa@samiteahter.org eller vikarierande museichef Judith Schwarzbart, tel 0730-25 67 08, judith.schwarzbart@konstmuseetinorr.se