Gå till navigation Gå till innehåll

Ledig tjänst: Curator/producent

KonstmuseetiNorr.jpg

Nu söker vi en curator/producent med kunskaper inom samtidskonst.

Konstmuseet i Norr, som slog upp sina dörrar i november 2018, är Norrbottens länskonstmuseum. Konstmuseet är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya och tillgängliga lokaler i Kirunas nya stadskärna.

Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samtidskonst i en spännande omgivning med ett litet och trevligt team som stöd i dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en visstidsanställd curator/producent för att vikariera för vår medarbetare som är tjänstledig. Vikariatet förväntas pågå i ca 2 års tid, från hösten 2022 till sommaren 2024. I rollen som curator/producent arbetar du främst med utställningar i våra lokaler men även med konstnärlig verksamhet i Norrbottens län. Du kommer även att arbeta med det pedagogiska och publika programmet och digitala produktioner.

Arbetsuppgifterna innefattar kommunikationsplanering samt kontakt och samarbete med externa leverantörer. Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare arbeta med administration, värdskap och öppethåll. Detta kan ske på kvällar och helger. Tjänsten kräver rörlighet i Norrbottens län då verksamhet sker även utanför museilokalerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen inom konstvetenskap, museer och kulturarv och/eller curating
  • kan visa dokumenterad erfarenhet av, eller utbildning inom, publikinriktad verksamhet och förmedling/kommunikation
  • känner dig hemma i samtidskonstens värld
  • har nätverk inom branschen


För att lyckas i tjänsten krävs att du är produktiv, organiserad och självgående. Vidare behöver du vara flexibel och lösningsorienterad när du ställs inför nya arbetsuppgifter och situationer. Du förväntas kunna driva projekt på egen hand samt arbeta med flera projekt samtidigt. Vi värdesätter såväl kreativitet i utställnings- och projektkoncept som realism i tids- och budgetplanering.

Du är väl insatt i samtidskonst och har visioner och idéer kring förmedling av det konstnärliga innehållet till våra målgrupper och intressenter. Vidare förutsätter tjänsten att du har en mycket god samarbetsförmåga, både internt och externt.

Vi förutsätter att du kommunicerar flytande på svenska och engelska, vilka är de dagliga arbetsspråken. Kunskaper inom minoritetsspråken som är relevanta i området (meänkieli/tornedalsfinskan eller de samiska språken) eller ryska är meriterande.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: vikariat på heltid
  • Anställningstid: 2022-09-01–2023-06-30, med möjlighet till fortsättning 2023-07-01–2024-06-30 (vikariat för studieledighet)
  • Placeringsort: Kiruna. Tjänsten kräver emellertid rörlighet inom hela Norrbottens län då arbetet kan behöva ske vid olika uppdragsorter inom länet
  • Kollektivavtal: BÖK 20 – Besöksnäring och kulturarv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2022-09-01 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande, de första intervjuerna kommer att ske digitalt.

Kontakt/frågor

Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta länskonstmuseichef Selma Green, antingen på telefon: 073-025 67 08 eller via mail: selma@konstmuseetinorr.se

Ansökan, innehållandes både personligt brev och CV, skickas per e-post till rekrytering@konstmuseetinorr.se.

Märk rubrikraden med ”curator”.

Sista ansökningsdag är 2022-08-07. 

OM KONSTMUSEET I NORR

Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.

Konstmuseet i Norr har valt kanaler för att annonsera om det lediga jobbet och avvisar ytterligare kontakter från annonssäljare.