Gå till navigation Gå till innehåll

Curators/producenter sökes

Konstmuseet i Norr i Kiruna söker två curators/producenter med kunskaper inom samtidskonst

Konstmuseet i Norr – Norrbottens länskonstmuseum söker två curator/producent med uppdrag att arbeta med utställningar, länsövergripande verksamhet, konstsamlingen samt förmedling av det konstnärliga innehållet.

Arbetsuppgifter

Uppdragets kärna är att arbeta med utställningar i Konstmuseet i Norrs lokaler samt konstprojekt i Norrbottens län samt det pedagogiska och publika programmet i samband med konstnärlig verksamhet. Med fokus på samtidskonst arbetar curators/producenter även med den växande konstsamlingen och konstprojekt i Norrbotten. Den länsövergripande verksamheten innebär rörlighet i området. Även administrativa arbetsuppgifter ingår.

Kvalifikationer

Kompetenskrav är högre högskoleexamen inom konstvetenskap, museer och kulturarv eller curating. Vi värdesätter också dokumenterad erfarenhet av eller utbildning inom publikinriktad verksamhet.

Vi söker dig som är produktiv, har en hög organisationsförmåga och kan självständigt planera och utföra ett projekt från idéstadiet till utförande och uppföljning. Flexibilitet i både det interna och det externa samarbetet är ett måste. Du är väl insatt i samtidskonst samt har visioner i förmedling av det konstnärliga innehållet till konstmuseets målgrupper och intressenter. Arbetet kräver god förmåga att ta ansvar över dina projekt, gällande kvalité, ekonomi och tid, samt en förmåga att arbeta med flera aktiviteter samtidigt och hantera variation i arbetsuppgifter och arbetsbelastning. Vi uppskattar breda nätverk inom branschen.

Om oss

Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.

Konstmuseet i Norr, som öppnade sina dörrar till publiken november 2018, är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya lokaler i Kirunas nya stadskärna. Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samtidskonst i en spännande omgivning. Konstmuseet i Norrs nya organisation består av två curators/producenter, länskonstmuseichef och timanställda värdar samt projektanställda vid behov.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid med 6 månaders provanställning. Placeringsort Kiruna. Konstmuseet i Norrs medarbetare förväntas rörlighet i hela Norrbottens län. Arbetet utförs i Kiruna alternativt vid olika uppdragsorter i Norrbotten.

Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare också arbeta med värdskap och öppethåll. Detta kan komma att ske även på kvällar och helger.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kollektivavtal Sobona AB.

Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker i september främst digitalt.

Kontakt/frågor

Frågor kan ställas till länskonstmuseichef Selma Green, tel. 073-025 67 08, selma@konstmuseetinorr.se under vecka 35.

Ansökan, som ska innehålla ett personligt brev, cv samt referenser, tillsammans med löneanspråk, skickas per e-post till rekrytering@konstmuseetinorr.se.

Sista ansökningsdag är 2020-08-31.

Konstmuseet i Norr har valt kanaler för att annonsera om de lediga jobben och avvisar ytterligare kontakter från annonssäljare.