Gå till navigation Gå till innehåll

Höstlovsaktiviteter på Konstmuseet i norr

fallbreak-workshop.png

En storpotät, en älg som heter Laban eller morfar Herrstrumpa - vilken figur kan din gamla socka bli?  

Höstlovsaktiviteter på Konstmuseet i Norr 

Spendera höstlovet med oss och häng med när vi tillsammans dyker ned i barnprogram -och dockmakaren Staffan Westerbergs magiska värld, som just nu visas på Konstmuseet i Norr. Utställningen Staffan Westerberg och den otyglade fantasin, som just nu visas på Konstmuseet i Norr presenterar den Luleåfödde teatermannen, barnprogramsskaparen och skådespelaren Staffan Westerbergs värld. Här finns varelser som Herrstrumpan och Laban, figurer som funderar över livets utmaningar och orättvisor. Med start i den nyöppnade utställningen fortsätter sedan färden till museets Konstverkstad.  

I utställningen Staffan Westerberg och den otyglade fantasin kommer vi att tillsammans titta på hans originaldockor från bland annat det legendariska barnprogrammet Vilse i Pannkakan, som kan ses på SVT Öppet arkiv. Vi kommer att få träffa strumpfamiljen som vanligtvis bor i Villa Strumpa men som nu är på besök på Konstmuseet i Norr.  

I verkstaden kommer vi sedan att själva prova på att göra dockor och förvandla gamla sockor till spännande nya figurer. Ta med dig en gammal socka och träffa oss i museets verkstad på våning 0,5 i Stadshuset Kristallen. Vi håller öppet alla dagar under lovet!  

Utställningen Staffan Westerberg och den otyglade fantasin är del av utställningsprojektet Tevetrampolinen: från barnteve till samtida konst på Konstmuseet i Norr, som visas fram till 28 januari 2024. 

Program under höstlovet tisdag 31 oktober-söndag 5 november: 
  • Öppen dockworkshop: tisdag-fredag kl 10:00 – 18:00 i Konstverkstan, våning 0,5. 
  • Visning för barn och familjer: tisdag-söndag kl 12:00 och 14:00, vi träffas i verkstan. 
  • 30 minuters guidad introduktion till Tevetrampolinen tisdag-fredag kl12:30, 14:30 och 16:30, vi träffas i entréhallen. 

Allt är gratis. Välkomna!