Gå till navigation Gå till innehåll

Tillgänglighet i museilokalerna

Konstmuseetinorr-ledstang-2560x1440.jpg

Konstmuseet i Norr är till för alla. Vi jobbar löpande med att öka tillgängligheten till våra utställningar, lokaler och i vår programverksamhet. Här hittar du information om både möjligheter och begränsningar i museilokalerna.

Inför ditt besök

Busshållplats

Under vardagar kan du ta busslinje Lila mot Hagelstigen. Se aktuell tidtabell hos Kiruna Lokaltrafik: > Res med buss

Parkering

I närheten av Kristallen finns avgiftsfria parkeringsplatser. Följ anvisade parkeringsskyltar när du är på plats, detta eftersom parkeringar kan komma att flyttas i och med byggandet av det nya stadshustorget.

För dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns parkeringsplats direkt utanför Kristallens entré.

Färdtjänst

Färdtjänst kan köra hela vägen fram till Kristallens entré. Vägen är jämnt asfalterad, vilket är bra att veta för dig som kommer med rullstol eller rullator.

Garderob och förvaringsskåp

På entréplan finns en obemannad garderob där du kan hänga av din jacka. Du hittar garderob och låsbara förvaringsskåp till höger om trappan och varuhissen.

Förvaring

I entrén finns särskilda ytor för att parkera barnvagnar, rullstolar och dylikt på. Stora väskor får ej tas med i utställningssalarna. Avgiftsfria förvaringsskåp i två olika storlekar finns i kapprummet.

Ledsagare

Det är alltid fri entré för ledsagare.

Toaletter och skötbord

På entréplan finns flera toaletter samt en stor som är anpassad för rullstol och rullator. På den stora toaletten finns även skötbord. Toaletterna på entréplan hittar du på sidorna om den stora trappan. Fler toaletter finns i Kristallens trapphall.

Mat och dryck

Det är inte tillåtet att ta med sig mat eller dryck in i museilokalerna.

Rullstol

Rullstol kan vid behov lånas från Kristallens kundservice.

Wi-fi

I Kristallen har du tillgång till det trådlösa nätverket KirunaWifiPublic som inte kräver någon inloggning.

Ta dig fram i museet

Dörrar

Alla dörrar har automatiska dörröppnare.

Hissar

Det finns tre hissar i Kristallen. Den stora hissen, till höger om den stora trappan i entréhallen, tar dig ända till våning 5. Hissens dörrar öppnas automatiskt.

Det finns även två mindre hissar, en direkt till höger när du kommit in i entrén, samt en efter restaurang Lämmeln. Dessa går endast till våning 3. Samtliga hissar har automatiska dörröppnare. Hissmåtten för de små hissarna är 190 x 210 cm.

Trappor och trösklar

Alla utrymmen i konstmuseet är tillgängliga via trappor eller hissar. Trappor är försedda med ledstänger och kontrastmarkeringar. Trösklar finns inte i några av museets utrymmen.

Sittplatser

I Kristallens entréhall finns bänkar där du kan vila benen.

Språk

Vår personal talar svenska, finska och engelska. Informationsmaterial som till exempel utställningskataloger och denna webbplats finns tillgängliga på svenska och engelska.

Allergier

Doft och damm

Vi har inga allergiframkallande växter inne på konstmuseet och samtliga toaletter har parfymfri tvål. När vi bygger nya utställningar kan det däremot förekomma damm och starka dofter, under ombyggnation är lokalerna stängda och städas grundligt innan öppnande. Om du är osäker kontakta oss gärna inför ditt besök.

Hundar/Pälsdjur

Ledarhundar och assistanshundar är välkomna på konstmuseet. Övriga pälsdjur är inte tillåtna.

Rökning

Rökning är tillåten endast på utanför Kristallens huvudentré på höger sida.

Har du några frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss på info(at)konstmuseetinorr.se