Gå till navigation Gå till innehåll

Skola

penslar-2560x1440.jpg

Barn och unga är en prioriterad målgrupp och Konstmuseet i Norr erbjuder därför visningar och pedagogiska aktiviteter där barn och unga deltar aktivt.

Till dig som arbetar inom skolan erbjuder vi förutom skolprogram även lektionsplaner som stöd i den undervisning som sker i skolans lokaler.

Två gånger per år kommer konstmuseet att arrangera särskilda pedagogiska veckor. Varje tillfälle utgörs av två veckor där du som arbetar inom skolan kan boka in din klass till ett museibesök. Under besöket får eleverna delta i en guidad visning av pågående utställning samt delta i en pedagogisk aktivitet i lokalen Plats för skapande. Besöket tar mellan 1.5–2 timmar och är kostnadsfritt.

De pedagogiska aktiviteterna riktar sig till grundskolan och är indelad enligt följande: åk 1–2, åk 3–4, åk 5–6 och åk 7–9.

Pedagogiska veckor 2019

Vecka 7-8 (11–21/2)

Årskurs: 3–4 och 7–9
Dagar och pass: Måndag–Torsdag klockan 8–10, 11–13 och 14–16
Max 30 elever (en skolklass) kan delta per tillfälle.

Vid besöket får eleverna en guidad visning av utställningen Transitions. Därefter deltar de i en pedagogisk aktivitet i konstmuseets lokal Plats för skapande där vi arbetar med material, tekniker och frågeställningar med utgångspunkt i utställningen vi just sett. 

Tema för veckorna är Djur och oss och handlar om människors relation till djur och hur vi kan utforska den genom konst.

I anslutning till besöket är det möjligt att boka in och köpa mellanmål från restaurang Lämmeln i Kristallen. Meddela detta vid bokning.

För att boka ett skolbesök under de pedagogiska veckorna i februari är du välkommen att kontakta oss på: bokning(at)konstmuseetinorr.se

Arbetar du inom skolan och vill veta mer?

Vi har startat ett nätverk där vi bland annat kommer att dela information om kommande aktiviteter, digitala lärarhandledningar och nätverksträffar. Anmäl dig till nätverket genom att skicka dina kontaktuppgifter till: 

Lucy Smalley, Curator för pedagogik och program
lucy(at)konstmuseetinorr.se
073-028 34 57