Gå till navigation Gå till innehåll

ARTSCAPE 2022 KIRUNA

KiN-Artscape-Kiruna-web.jpg

När Kiruna flyttar låter Artscape stadens minnen och berättelser leva vidare som muralmålningar.

Samtidigt som Kirunaborna förbereder sitt avsked till den 100-åriga stadskärnan, planerar Artscape ett konstprojekt baserat på stadens kollektiva minne. Hundratals historier och anekdoter har samlats in genom intervjuer med Kirunas invånare. Ett urval av dessa samlas i en bok och blir inspirationen när utvalda konstnärer skapar sex nya storskaliga muralmålningar som kommer smycka Kiruna från och med augusti.

Konstnärerna är internationellt erkända och handplockade för att ta sig an projektetsnostalgiska natur. ARTSCAPE 2022 KIRUNA handlar om att väva samman dåtid och framtid och i återblicken växer en ny början fram. Nu firar vi det nya Kiruna tillsammans!

WORKSHOP

Som en del av projektet anordnas den 20 augusti en gatukonstfestival i Kiruna med workshop för ungdomar och unga vuxna i åldrarna 16–25 år.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Artscape och Konstmuseet i Norr och genomförs med stöd av LKAB och Allmänna Arvsfonden. Mer information kommer snart!

ARTSCAPE


Den ideella organisationen Artscape föddes i Malmö 2014 och är Skandinaviens ledande aktör inom urban samtidskonst. Artscape vill inspirera människor och främja offentlig konst för alla. Organisationen arbetar hela tiden med nya spännande projekt som ska utforska gatukonstens möjligheter i den moderna stadsmiljön. Artscape handlar om social hållbarhet, jämlikhet och kulturell mångfald. Och förstås stor konst!  https://artscape.se/